Победителите от рали “България”: Титлата е гордост и постижение - Телевизия Шумен

Мартин Сурилов и Здравко Здравков записаха имената си в историята като победителите в 52-рото рали “България”. За първи път шуменски екипаж завоюва престижната титла. Шампионите бяха посрещнати в родния си град с овации и фойерверки.
Победата в най-голямото и авторитетно автомобилно състезание у нас е огромна гордост и постижение за шуменския тандем.
“Това, че спечелихме рали “България” наистина ме прави много горд, за мен лично е огромно постижение, много съм щастлив. И това пък, че толкова много хора сме зарадвали, ме радва още повече”, каза Мартин Сурилов.
“Сбъдната мечта и чест да сме победители в рали “България”, в първото му издание на ново място, с нов център, по етапи, по които никога не е карано в рали състезание”, каза Здравко Здравков.
Желанието на двамата шуменски пилоти е българският шампионат да стане по-силен, с участие на повече автомобили от по-висок клас.
“В България, за съжаление, с много трудности се сблъскваме всички. Сега това, което ние го правим, много други могат да са на наше място, просто много трудно се отдава на някой възможността, която ние имаме – да седнем в конкурентен автомобил и наистина да си покажем възможностите, които имаме. Не сме с нищо по-различни от всяка друга държава, можем да имаме същите шампионати като тях. Просто винаги ни е било така трудно, борим се с финансовите трудности най-вече”, разказа Мартин Сурилов.
Шуменският екипаж се справи с изключително силна конкуренция и завърши с преднина от над две минути пред румънския тим Симоне Темпестини и Серджиу Иту.

Шумен посрещна шампионите на рали „България” Мартин Сурилов и Здравко Здравков

Сурилов/Здравков спечелиха  Стари столици;

40 пилоти за “Планинско Шумен”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *