Почистиха от автомобилни гуми и отпадъци платото - Телевизия Шумен

Акция по почистване на нерегламентирано изхвърлени автомобилни гуми направиха служители на ДПП „Шуменско плато“. С техниката, с която разполага дирекцията, са събрани и извозени близо 70 гуми, като е създадено временно депо. То се намира в района на Шуменската крепост.

През следващите дни се очаква гумите да бъдат предадени на Общинското предприятие „Чистота“ за депониране и обезвреждане.

Нерегламентирано изхвърлените отпадъци са събрани от територията на природния пак, като местата им бяха локализирани при обход на служителите.

Преди дни служителите на ДПП “Шуменско плато” почистиха строителни и битови отпадъци, изхвърлени в парка от недобросъвестни граждани. Акцията се проведе в района над пещера Русалка и в двора на бившата детска градина до Шуменската крепост.

За съжаление замърсяването на терени по платото зачестява, служителите на парка установиха и други места, където има отпадъци от битови ремонти.

Процесът по почистване ще продължи.

Дирекцията на природния парк се обръща към гражданите и фирмите с апел да не замърсяват защитената територия и да не изхвърлят гуми, битови и строителни отпадъци.

Община Шумен стартира нови кампании за събиране на стари автомобилни гуми

Събиране на строителни отпадъци от домакинствата

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *