Почти 30 000 глобени за превишена скорост - Телевизия Шумен
Акция “Зима” продължава

Над 68 000 нарушения са установили пътните полицаи в Шуменско миналата година. Почти половината от тях са за превишена скорост. Близо 1200 са случаите, когато водачи са шофирали с около и над 50 км/час над допустимото. Високата скорост е сред най-честите причини за катастрофи. Затова възпитанието в отговорно поведение на пътя трябва да започне още от детската градина.
Работата с децата е инвестиция в отговорни и мислещи участници в движението.
„Когато се достигне до тяхното съзнание и те изградят навици и отговорност, когато пораснат да бъдат наистина отговорни на пътя. Докато с останалите участници в пътното движение това е малко по-трудно. Тях ги мотивираме с глоби, което смятам, че в дългосрочен план не е чак толкова ефикасно“, каза гл. инсп. Веселин Георгиев – началник на „Пътна полиция“ – Шумен.
Затова е важно малчуганите да получават първите си знания по пътна безопасност още в детската градина.
При срещите си с униформените децата учат какво трябва да бъде правилното им поведение в трите им основни роли на пътя – като пешеходци, пътници и шофьори.
„Те обичат тези срещи, тъй като мечтаят да станат като тях когато пораснат. Дори и техните игри отразяват техните мечти. Всичко това наистина е инвестиция, защото децата казват: „Аз казвам на тати да изчака зеления светофар“. Децата, когато правят те забележки на техните родители, това вече наистина говори много“, обясни Даниела Гигова – ст. учител в ДГ „Дружба“.
Статистиката на полицията показва, че миналата година са станали 121 тежки катастрофи с 11 загинали и 137 ранени.

1 500 проверени шофьори за седмица в Шуменско

Отново пияни и дрогирани на пътя

Пипи учи деца на пътна безопасност

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *