Подарък за талантливите пианисти Хасан и Ибрахим - Телевизия Шумен

Талантливите шуменски пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови изнесоха концерт пред родна публика. В изявата на сцена се включиха още студенти от Шуменския „Епископ Константин Преславски“ и Средно училище „Сава Доброплодни“.
Всеки един град има свои деца, с които се гордее. За нас, шуменци, безспорно братята Хасан и Ибрахим са нашата гордост. Те са гордост за нас, защото със своите творчески изяви успяват да популяризират нашия град Шумен във всяка една точка на земното кълбо“, каза в приветствието си на сцената в зала „Проф. Венета Вичева“ кметът на Шумен проф. Христо
По време на концерта двамата братя бяха изненадани и с подарък от Клуб „Атлантик“ и Сдружение„Златоструй“– ново електрическо пиано.
„С което те да направят изяви и на по-малки сцени, където няма такива грандиозни пиана, като този роял. Тежестта му е само 40 килограма , то може да бъде пренасяно и по този начин да популяризират тяхната музика. Пожелавам им много творчески успехи, здраве и както до сега да не забравят, че са шуменци“, каза проф. Иван Цонев от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.
Хасан и Ибрахим са студенти в Нидерландия и продължават развитието си като успешни музиканти.

Пианистите Хасан и Ибрахим в топ 10 на престижен международен конкурс

Седмицата в 150 минути, Пианистите Хасан и Ибрахим за музиката и изявата на шуменска сцена

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *