Подменят превантивно уличен водопровод в кв. "Дивдядово" - Телевизия Шумен
Подменят превантивно уличен водопровод в кв. "Дивдядово"

Екипи на шуменското ВиК дружество започват цялостна подмяна на водопровод по ул. „Иван Кръстев Ивански“ в кв. „Дивдядово“, ведно с прилежащите сградни отклонения. Това съобщиха от пресцентъра на „ВиК – Шумен“.
„Водопроводът е етернитов, с малък диаметър и е положен по-плитко от необходимото, което е една от причините за чести аварии по него. Подменяме го превантивно, извън инвестиционната ни програма, като използваме възможността да работим едновременно с асфалтиране на улицата от страна на община Шумен. Така, освен че ще подобрим водоснабдяването на района, ще избегнем допълнителни неудобства за хората и увреждане на новоположена асфалтова настилка в случай на аварии“, каза Стоян Владимиров, главен инженер на ВиК – Шумен.
В рамките на проекта ще бъдат подменени 620 метра водопровод от етернит и 29 сградни водопроводни отклонения, свързващи отделните имоти по улицата. На мястото на старите тръби ще бъдат положени нови от полиетилен, като успоредно със строително-ремонтните дейности ще се извършва и асфалтиране на улицата. По време на  ремонтите са възможни нарушения на водоподаването, за което клиентите ще бъдат уведомени. Проектът е част от програмата на „ВиК – Шумен“ за осигуряване на качествено водоснабдяване, уточняват от водното дружество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *