Полицията се срещна с кмета на Смядово - Телевизия Шумен

Дискусия, свързана със сигурността на територията на община Смядово, се проведе днес между ръководството на ОДМВР- Шумен и кмета на общината Иванка Петрова.

Обсъдена беше конвенционалната престъпност, опазване на обществения ред, обстановката по пътната безопасност и бъдещите инициативи по превенция с деца и различни възрастови групи.

По данни, изнесени от комисар Пламен Тодоров през 2023 година е регистриран спад на регистрираните престъпленията с 42 % в сравнение с 2022 година. Престъпленията против собствеността, в частност кражбите бележат спад с 31% в сравнение с предходната година. За първите три месеца на 2024 година отчитаме спад на кражбите, сравнявайки с първото тримесечие на изминалата 2023 година, обобщи Тодоров.

Началникът на участъка на полицията в града обобщи, че през 2023 година за нарушаване на общинската Наредба са съставени 40 акта за установени административни нарушения, които са били за нарушаване на нощната тишина или силна музика. Ниските нива на престъпността в община Смядово са показател за активната превантивна дейност и за доброто взаимодействие между служителите на реда и местната власт.

Ст. комисар Гендов допълни, че усилията на полицейските служители за предотвратяване и своевременно разкриване на престъпления, осигуряване на добър обществен ред и спокойствие за жителите на общината ще продължат и занапред.

Обсъдени бяха мерките за подобряване на пътната безопасност в региона. Кметът на общината Иванка Петрова изрази готовност за монтиране на допълнителни камери, както в общинския център, така и в малките населени места. Директорът на полицията благодари за усилията, които общината полага за осигуряване на добрия обществен ред в региона.

В летните месеци се наблюдават водачи, които се изкушават да шофират по-бързо. Имаме няколко такива участъка, които позволяват шофиране с по-висока от максимално разрешената скорост, каза Иван Кюркчиев. Набелязани бяха мерки за ограничаване както на високите скорости, така и за намаляване на предпоставките за инциденти на пътя.
В дискусионния формат за набелязване на мерки, свързани с местната сигурност участваха заместник- кметът на община Смядово Иван Кюркчиев, директорът на полицията ст.комисар Георги Гендов, заместник- директорът Пламен Тодоров, началникът на РУ- Велики Преслав гл.инсп Тодор Енчев и на участъка на полицията в града Венцислав Асенов.

Директорът на шуменската полиция се срещна с кмета на Каспичан

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *