Поредно отлично представяне на шуменските информатици - Телевизия Шумен

Поредно отлично представяне на шуменските информатици на проведеното в Хасково 40-то юбилейно издание на Национална олимпиада по информатика. Във финалния кръг участваха 15 ученици от Школа „А&Б“, 12 от които възпитаници на шуменската Природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“. В най-малката група Е, Александър Вълчев за по-малко от два часа се справи с всички шест задачи, за което получи златен медал и специалната награда на журито за най-бърз състезател. В група D, Димитър Шапатов от училището на домакините – ПМГ – Хасково спечели бронзов медал, а Борис Бобев от Шумен и Антонио Рахчев от ППМГ – Разград получиха грамоти за отлично представяне. В група С, в която се определя състава на младежкия национален отбор, Фейза-Нур Исмаилова спечели бронзов медал в класирането за момичета, а Николай Вълчанов от Шумен и Божан Иванов от Търговище завоюваха място в разширения младежки национален отбор. В още четири контролни състезания двамата информатици ще се борят за място в националната четворка, в конкуренция с още 10 състезатели от цялата страна. Симона Иванова, Весела Николова и Нермин Идириз намериха своето място в разширения национален отбор за момичета. След блестящо представяне Серкан Рашид спечели сребърния медал в група В и място в разширения старши национален отбор. Абсолютен победител в олимпиадата е шуменецът Даниел Койнов, който със златния си медал се очертава на този етап като лидер на старшия национален отбор на България.
На олимпиадата учениците бяха придружени от техните ръководители – д-р Бисерка Йовчева – ръководител на Школа А&Б, Димитър Добрев и д-р Цветелина Иванова – преподаватели в Школа А&Б и Шуменския университет “Епископ Константин Преславски“, Цветелина Петрова – преподавател в Школа А&Б и студент в Шуменския университет, както и Георги Зашев – преподавател по информатика в ППМГ „Нанчо Попович“.
Състезателите и техните ръководители изказват благодарност за финансовата подкрепа на ППМГ „Нанчо Попович“, благодарение на която е осигурено участието на младите информатици в престижното състезание.

Седмицата на екран, Пореден успех за шуменските информатици

Шуменски информатици с медали

Отлично представяне на шуменските информатици

Седмицата на екран, За успехите на шуменските информатици от есенния турнир

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *