Поздравления за шуменските баскетболисти - Телевизия Шумен
Поздравления за шуменските баскетболисти

Баскетболисти от дублиращия отбор на БК „Шумен“ заедно с треньорите Янко Янков и Звонко Папак гостуваха в общинската администрация и показаха отличията, които спечелиха през този сезон. Състезателите грабнаха сребърните медали от първенството в Българската баскетболна лига А група и завършиха на второ място в шампионата. Това е едно от най-добрите класирания на БК „Шумен“ до момента във втория ешалон на българския баскетбол.
В сградата на общината баскетболистите бяха посрещнати от зам.-кметовете Татяна Костова и Найден Косев. Те поздравиха спортистите за постигнатите високи успехи и изразиха още веднъж готовността на общинското ръководство да подпомага развитието на този популярен сред младите хора в града спорт. Като награда за постиженията Татяна Костова връчи на тима ваучер за закупуване на нова спортна екипировка за целия отбор.
По думите на Петър Минчев, член на Управителния съвет на БК „Шумен“, амбицията на ръководството на баскетбола в града е да създаде добра детско-юношеска школа, с която да се изгради силен и много успешен отбор само от шуменски състезатели. „Затова отборът ни се казва „Шумен“, изтъкна Минчев. Той изрази и надеждата, че Шумен ще си върне славата на баскетболен град. „Има много желаещи деца да тренират, затова отправяме молба към общинското ръководство да помисли за увеличаване на групите по баскетбол и в УСШ „Хан Крум“, допълни Петър Минчев.
Треньорът Янко Янков уточни, че само „Балкан“ Ботевград и „Шумен“ имат дублиращи отбори на мъжките си състави, които играят във втория ешалон на българския баскетбол. По думите му това е много ценно на младите състезатели от клуба, защото по този начин те имат възможност да натрупат опит в А група. „Една успешна формула за развитие на спорта – ето по този път вървим и ние и се надявам наистина да имаме след години и много силен мъжки отбор в НБЛ“, добави Янков.
Треньорът Звонко Папак благодари на общинското ръководство за вниманието към отбора и подкрепата. „Очакванията на Управителния съвет към нас са много високи. Това ни стимулира да работим още повече и се надявам да зарадваме шуменци с още по-големи победи и класирания“, каза треньорът на шуменските баскетболисти.

 

Седмицата в 150 минути, 100 години баскетбол в Шумен

Шумен чества 100 години баскетбол

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *