Пожар бушува в гората край „Дивдядово“ - Телевизия Шумен

Пожар бушува днес в гората край стрелбището в кв. „Дивдядово“. Огнената стихия тръгна по време на учебни стрелби на военните. Девет екипа на пожарната от областта, горски, доброволци и военни гасиха пожара край „Дивдядово“, който заради силния вятър бързо се разрасна на около хиляда декара. Група военни също се включиха в потушаването на пламъците. На помощ в овладяването на пожара се включи и община Шумен.
“Предоставяме наши две водоноски, които са към предприятието “Чистота”. Доброволците са предупредени всички да имат готовност за работа”, каза Дилян Узунски – старши експерт “Превенция и дейности по защита на населението” в община Шумен.
Много бързо огънят се прехвърли в боровата гора от другата страна на пътя Шумен-Велики Преслав. И докато от страната на стрелбището пожарът беше овладян, от другата страна на пътя пламъците продължиха да бушуват. Там теренът е още по-труднодостъпен, а вятърът допълнително усложняваше борбата с огнената стихия. Няколко часа по-късно пожарът беше локализиран.
“Просто много сложно става самото гасене. Засега пожарът е локализиран, всички съседни предприятия, които са около гората са обезопасени с противопожарни автомобили и техника. Смятаме, че до няколко часа ще бъде ликвидиран пожарът”, заяви главен инспектор Иван Иванов – директор на РДПБЗН-Шумен.
Заради задимяването движението беше спряно. Километрична колона от автомобили чакаше да мине към Шумен. Гасенето на пожара продължи с часове.

77-годишна жена е с леки обгаряния след пожар

Голям пожар в село Ивански

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *