Предлагат премахване на опасното кръгово - Телевизия Шумен

Представиха предварителен проект на Генералния план за организация на движението на община Шумен. Три варианта за опасното кръстовище на бул. „Симеон Велики“ разгледа днес Общинската комисия по пътна безопасност. Специалистът по пътно проектиране инж. Владимир Бянов предложи и пълно премахване на кръстовището с възстановяване на средната разделителна ивица. Също така, след наблюдение е установено, че пешеходният трафик е слаб.
„Тук, нашето предложение при положение, че се намира в близост един подлез, който подлез много малко неща са му необходими, за да се възстанови и да се ползва. Нашето предложение беше той да се възстанови и да се забрани пешеходното движение и пресичане“, обясни експертът.
За премахването на кръстовището се изказа и бившият началник на сектор „Пътна полиция“ Методи Йоргов.
„Моята молба е да дадем крачка назад, да възстановим средната разделителна ивица, да възстановим нормалното движение по бул. „Симеон Велики“, да не го тормозим. Този булевард, пак повтарям, е създаден, за да може да контролира останалото движение в града по изток – запад и да изведе движението по най-бързия начин от единия до другия край. Това е неговото предназначение, а ние правим точно обратното, ние възпрепятстваме тази му функция“, каза Методи Йоргов.
Общинските съветници от „Възраждане“ предложиха да бъде отменена заповедта, забраняваща движението на автомобили на Шуменското плато.
„Искането е отправено от музейните работници, които поддържат резервата и музейна сбирка „Шуменска крепост“. Молбата е тяхна, те са забелязали, че след въвеждане, особено в следобедния часови интервал, който ограничава движението, човекопотокът и туристопотокът към музейния обект „Шуменска крепост“ е значително намалял“, обясни общинският съветник Борислав Костов.
Молбата на служителите е да бъде или отменен или променен следобедния часови диапазон. Към момента движението е забранено за автомобили от 6:00 до 9:00 часа и от 18:00 до 21:00 часа. С това предложение обаче не са съгласни шуменските бегачи, които са част от Националната бегаческа верига – 5km Run.
„Те имат нужда от това време за тренировки. Освен това забелязваме, че по Шуменското плато много млади хора започват да се разхождат с децата, точно с аргумента, че пътят е затворен, че е безопасно за тях. Включват се при нас в съботните бягания доста лекоатлети от спортни клубове, които използват това време на затворения път“, каза Ирина Павлова.
Комисията разгледа и докладни с искания за изграждане на изкуствени неравности и повдигната пешеходна пътеки от кмета на село Друмево и от главния експерт на кв. „Мътница“.

Обмислят еднопосочно движение по платото

Обмислят вариант за облекчаване на трафика в района на обезопасеното кръгово

Обезопасиха опасното кръгово кръстовище

Реорганизация на фаталното кръгово

Фаталното кръгово е незаконно

Експерт: Кръговото-убиец е опасно

Жена загина при катастрофа в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *