Председателят на Шуменския окръжен съд встъпи във втория си мандат - Телевизия Шумен
Председателят на Шуменския окръжен съд встъпи във втория си мандат

Председателят и административен ръководител на Окръжен съд – Шумен София Радославова официално встъпи във втория си мандат. Във Варненския апелативен съд тя подписа официално книжата за встъпване в длъжност, съобщиха от пресслужбата на съдебната институция. По-рано този месец Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно направи избора си в полза на Радославова.
„Не само фактът, че бяхте единствен кандидат за поста показва авторитета и доверието на съдиите и служителите от Вашия съд, но и достойното представяне пред ВСС прави избора Ви напълно заслужен“ – с тези думи председателят на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян поздрави София Радославова.
„Освен огромна отговорност, за мен наистина е удоволствие да съм председател на Окръжен съд – Шумен. Смятам го и за призвание“, посочи при встъпването си в длъжност новоизбраният ръководител на Окръжен съд – Шумен.
София Радославова има над 25 години юридически стаж в съдебната система – първо в Окръжна следствена служба – Шумен, след това като съдия в Окръжния съд в града. От 2017 г. е негов ръководител. Сред целите, които поставя пред втория си мандат, е повишаването на прозрачността в работата на институцията, укрепването на доверието в нея и доближаване на правосъдието до гражданите.

 

София Радославова – отново начело на съда

Увеличава се броят на осъдените

Седмицата в 150 минути, Съдебната година в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *