Премиера на спектакъла "Болница накрай света" - Телевизия Шумен

Шуменският Драматично-куклен театър с премиера на спектакъла „Болница накрай света“ от Христо Бойчев. Премиерното представление е на 15 ноември от 19:00 часа на Голямата сцена на театъра.

Режисьор на постановката „Болница накрай света“ е Дамян Тенев. Сценографията е дело на Радостина Тенева. Драматургията и музиката са на Дамян Тенев. В спектакъла участват: Илия Виделинов, Колю Стайков, Вилиана Димитрова, Светлин Иванов, Пламен Петков, Янислава Линкова, Димитрия Милушева, Александра Михайлова, Стефан Мараджиев, Калин Пачеръзки.

Пиесата „Болница накрай света“ е текст за малкия човек и стремежа му към звездите. Темата за идентичността и самозаблудата не е просто елемент на сюжета, а структурен стълб, който разкрива сложните психологични аспекти на човешката същност. Главният герой (Contusio Cerebris) претърпява инцидент и изгубва паметта си. Посредством фантастичните предположения на околните, Contusio създава изцяло нова, илюзорна версия за личността си. Това го кара да се чувства по-успешен, по-важен, но в действителност самозаблуждението, на което става жертва героят, единствено го отдалечава от реалността. Големият въпрос, който повдига текста на Христо Бойчев е „Кои сме ние всъщност?“.

Билети за спектакъла „Болница накрай света“ са пуснати в продажба на https://entase.to/WP и на касата на ДКТ “Васил Друмев”.

 

Театърът открива новия си творчески сезон

Световен ден на театъра

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *