Премиера на спектакъла „Робин Худ“ в Шумен - Телевизия Шумен

Спектакълът „Робин Худ“ е новото заглавие в афиша на Драматично куклен театър „Васил Друмев“. Режисьор на постановката е Бойко Илиев, а в главните роли са обичаните български актьори Елена Петрова и Ники Илиев.
Шуменският театър представи най-новото заглавие в афиша си – Робин Худ с премиерно представление тази вечер. Драматизацията на пиесата, създадена от Александър Дюма и Роджър Грийн, е дело на Бойко Илиев.
„Най-вече ме запали това, че имам усещането, че Робин Худ продължава да живее и продължава да ни е нужен. Просто аналогиите, които се налагат без да ги искаме, без да ги търсим, са доста очебийни с всичко това, което се случва в този наш свят“, каза режисьорът на постановката Бойко Илиев.
Сценарият на „Робин Худ“ пренася зрителите във времето на Средновековна Англия, където справедливостта и свободата се борят срещу корупцията и тиранията. Ролята на Робин Худ играе Ники Илиев.
„Аз просто сбъдвам детска мечта в момента, така че е много готино това нещо. Веднага, като чух за пиесата, веднага скочих. Определено исках да се върна заради Робин Худ, защото той освен, че е много чист герой, бори се за справедливостта, някак си много обича процеса, в смисъл наслаждава се на това, което прави. Не е въпросът само, че е драма, че се жертва, той се жертва, но жертвайки се го прави обичайки хората около себе си, обичайки това,което се случва в момента. Това наистина е уникално“, обобщи за ролята си в спектакъла Ники Илиев.
В ролята на любимата на Робин Худ – Мериан, влиза Елена Петрова.
„За мен да играя Мериан, любимата на Робин Худ, жената която стои категорично до него, жената, която също би умряла за тази любов и се кълне в тази любов, приема човека Робин Худ, да загуби себе си, за да помага на други хора и да се стреми към тази свобода, ми дава много голяма плътност, сигурност и енергия да си изградя този образ“, каза актрисата, която зрителите ще видят в ролята на главната героиня.
Спектакълът обещава да бъде интересен и още веднъж да вкара публиката в невероятната история на английския герой.

Френска премиера на шуменска сцена

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *