Премиерен спектакъл на ДКТ “Васил Друмев” - Телевизия Шумен
Премиерен спектакъл на ДКТ “Васил Друмев”

“Болница накрай света” от Христо Бойчев е новото заглавие в афиша на Драматично-куклен театър “Васил Друмев”. Режисьор на спектакъла е Дамян Тенев. Премиерата е днес от 19 часа.
Премиерният спектакъл на театър “Васил Друмев” е по две пиеси на Христо Бойчев, а младият режисьор Дамян Тренев е поставил акцент върху орисията на малкия човек, парадоксът и топлотата, излъчвана от текстовете на известния драматург.
“Това, което ме привлича в текстовете на Христо Бойчев е хуманизма, с който той разказва. Любовта му към човека. Това са едни много човешки разкази на границата на смешното и трагичното. Те смесват високото и ниското и целта им е извисяване”, каза Дамян Тенев.
Актьорският състав предава по чудесен начин балканския магичен реализъм на автора, абсурда на човешкото съществуване, състраданието, болката и сарказма.
“Тежък процес беше, но от друга страна много причтен, защото работата с Дамян Тенев е изключително приключение. На пръв поглед пиесата е свързана с живота хорски, но в дълбочина поставя много сериозни въпроси, неразрешени до днес”, каза актьорът Кольо Стайков.
Останалите актьори в спектакъла са Илия Виделинов, Колю Стайков, Вилиана Димитрова, Светлин Иванов, Пламен Петков, Янислава Линкова и други. Сценограф е Радостина Тенева.

Театърът открива новия си творчески сезон

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *