Прием на войници в Кочово - Телевизия Шумен

Военно окръжие – Шумен информира, че за военно формирование 24350 – Кочово са обявени 7 места за войници за автоматчици в „Охранителен взвод”.

За нуждите на Командването за логистична поддръжка са обявени  общо 280 вакантни войнишки длъжности във военните формирования в София, Павликени, Костенец, Долно Комарци, Стражица, Козарско, Ловеч, Карлово, Велико търново, Брацигово, Сливен, Светлен, Змейово и Царева Ливада.

Документи се приемат до 27 януари 2023 г. Конкурсът ще се проведе през месец март в периода 09 – 17 март 2023 г.

За желаещите да изпълняват военната професия и да станат част от Въоръжените сили на Република България има обявени 225 длъжности за войници към Сухопътните войски в градовете София, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Плевен, Карлово, Казанлък, Смолян и Мусачево и 30 длъжности за войници в Съвместното командване на специалните операции във военни формирования в Пловдив и Банкя.

За обявените вакантни длъжности бъдещите войници се явяват на конкурс, който включва тест за обща култура и изпит по физическа подготовка, на който показват своите сила, бързина, и издръжливост. Последният етап от конкурса е събеседване пред комисия. Спечелилите конкурс сключват договор за военна служба с допълнителни възнаграждения и социални придобивки, съгласно Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

Заявленията и необходимите документи за участие в конкурс се подават във военните окръжия по постоянен адрес на местоживеене.

Допълнителна информация за условията за участие в конкурсите, гражданите могат да получат във Военно окръжие – Шумен на адрес: пл. „Освобождение” № 8, на телефон 0882 552 018, национален телeфон 0700  20 407, както и на интернет страницата на Централно военно окръжие – www.comd.bg.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *