“Приказка за стълбата” на матурата - Телевизия Шумен
“Приказка за стълбата” на матурата

Произведение на Христо Смирненски се падна на матурата по български език и литература. Тази година в Шуменска област на държавен зрелостен изпит се явила около 1200 ученици.
“Приказка за стълбата” на Христо Смирненски и есе на тема “Мълчанието – сила или слабост” се паднаха на матурата по български език и литература. Според учениците най-трудните въпроси са били тези по  литературата.
„Не беше толкова зле, колкото  предполагахме. Произведенията бяха лесни и се надяваме резултатите да са добри. Кое ти се стори най-трудно от матурата? – Литературата, като цяло литературата, защото имаше произведения който бяха доста трудни, като Паисий и още едно имаше, но го забравих. Литературата като цяло беше много трудна, обаче се надявам да съм се справила и всички останали“, каза Мария-Грация Вескова.
„Беше по-лесна от очакваното, но в училище доста ни подготвиха, така че мисля, че сме се справили по това, което разбрах от останалите. Мисля, че не е било толкова зле. Кое те затрудни? – Най-много ме затрудни последната задача с есето, но това мисля, че е при всички. Там имаше най-много притеснения коя тема ще се падне. Ти доволен ли си от темата? – Да, сравнително“, каза Съби Тодоров.
„Малко под стрес бях, мина всичко наред, надявам се да е минало всичко нормално и късмет желая на всички. Кое те затрудни? – По литература, но есето беше много лесно по принцип. Доста писах там, надявам се всичко да е минало нормално“, каза Сезен Бахтиджан.
Резултатите от матурата ще бъдат обявени до 7 юни. Втората задължителна матура ще бъде на 20 май, понеделник.

Приемат заявления за допускане до матура

Шуменска област на дъното на матурата по БЕЛ

“Животът в мрежата” на матурата по БЕЛ

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *