Приключи проект “Ранно детско развитие” - Телевизия Шумен

470 деца със специални потребности са преминали за седем години през проекта “Ранно детско развитие”. Програмата завърши успешно и вече става държавно делегирана дейност.
Проектът “Ранно детско развитие” започва през 2016 година и във времето досега е удължаван шест пъти. Стартира в 65 общини, а завършва в 8. Той е насочен към деца със специални потребности и техните родители.
“Дойде време да го приключим и да минем на държавно делегирана дейност, която е одобрена, мина и през Общински съвет. Това дава възможност услугата да си върви без напрежението, което създава, и при родителите, които не знаят след три или шест месеца децата им къде ще се занимават, и за хората, които работят с тях”, каза д-р Светлана Маркова, зам.-кмет “Здравеопазване и социална политика”.
“Център за ранно развитие работи с деца до 7-годишна възраст, които имат изоставане в психическото, говорното и двигателното развитие, а аутизъм, неврологични и вродени заболявания и генетични деформации.
“През цялото време екипът е бил в помощ със съвети и консултации. Освен ежедневната работа с децата екипът е бил в помощ с консултации и съвети към родителите при отглеждането и обгрижването на техните деца. За целия седемгодишен период стойността на проекта е 2 160 000 лв”, каза Катя Крумова, ръководител на проект “Център за ранно детско развитие”.
Особено полезна е била помощта за родителите на деца със специални потребности.
“Продължаваме да ходим, защото виждам резултат и се радвам. Ще продължаваме! Надявам се да успеем!”, каза Татяна Тодорова, която е родител.
Годишният бюджет на центъра ще бъде 160 000 лева.

Удължават работата на Центъра за ранно детско развитие

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *