Приложна изложба на Теодора Николова - Телевизия Шумен
изложба восък

Изложба “Вълшебният танц на восъка” откри в Регионална библиотека Теодора Николова. Тя е изпълнена в техниката енкаустика и представя восъчна живопис, пейзажи и пана с централна тема женската красота.
“Енкаустиката е особен вид изкуство, рядко срещан в България. Това е така наречената восъчна живопис. Работи се с разтопен восък. Като начините са много специфични и интересни. Работи се с електрически накрайници, наричани още каутери. Това е за по-малките детайли. За по-големите се използва дори пистолет с горещ въздух”, каза Теодора Николова.Теодора Николова е родена в Исперих, а в приложните й умения влизат и стъклопис, квилинг, иконопис, работа с коприна. Шие и гоблени. Има няколко самостоятелни изложби в Русе, Разград, Исперих, Шумен и Балчик.
”Техниките, които използвам, са много. Занимавам се от много години. И понеже съм човек, който обича новото, от миналата година започнах с енкаустиката. Защото, когато нещо е недостъпно и като материал и като техника, е още по-интересно”, каза още Теодора Николова.
В изложбата са представени още бижута и сувенири от епоксидна смола, както и рисувана коприна. Експозицията е подредена в Изложбена зала на Регионална библиотека и ще остане отворена до 30 септември.

Изложба на Теодора Николова в Шумен

Нова книга на Антоний Петров

Богата програма в първото издание на Младежкия джаз фестивал Деца на джаза;

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *