Процедурата за улични ремонти - на финал - Телевизия Шумен
Процедурата за улични ремонти - на финал

Обществената поръчка, с парите от 20-милионния заем, за ремонта на улици и междублокови пространства в община Шумен е на финална фаза. Предвижда се старт на някои от дейностите още през тази година.
Обществената поръчка за рехабилитация на улици и междублокови пространства в Шумен е почти финализирана. Очаква се в понеделник да бъдат отворени ценовите предложения на кандидатите. Като цяло по проекта финансиран с 20-милионния заем се предвижда рехабилитация на около 79 улици и междублокови пространства. Освен преасфалтиране, ще се ремонтират и тротоарните настилки, където е необходимо. Вече има и подписан договор за 4 млн. лв. за ремонта на улици в селата от община Шумен. Местната администрация очаква през ноември да стартират част от предварителните дейности по ремонтите.
„Тъй като настъпва зимният период, най-вероятно асфалтиране няма да може да се извършва, но има много дейности, като подмяна на бордюри, тротоари и така нататък, могат да се правят и в по-лоши климатични условия, да бъдат извършвани. Нашите големи притеснения са свързани с инфлацията, тъй като изяжда непрекъснато средства. Не знаем и как ще се развият нещата догодина. Няма как да се преборим с обществените поръчки, да не ги направим последователно или закона както ги изисква“, разясни Боян Тодоров – зам.-кмет “Строителство и благоустройство”.

Подписаха договора за 20-милионния заем за ремонт на уличната мрежа

Продължават летните ремонти в Шумен

Теглим 20 млн. лв. кредит за улици

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *