Продължава кандидатстудентската кампания - Телевизия Шумен

Продължава кандидатстудентската кампания на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски. Предстои втори предварителен изпит, който ще бъде на 16 март.
Всички желаещи могат да се явят на предварителните изпитите под три форми – индивидуален електронен, присъствен и онлайн кандидатстудентски изпит. Предстои втори такъв изпит, като на първия са се явили 102 души.
”Следващият изпит е на 16 март, вече върви записването за тези изпити. Явяващите пак могат със същите опции, включително като този изпит вече ще могат да се явяват и във Варна с изключение на практическия изпит по Физическо възпитание и спорт. Приемаме документи вече и ще могат да се явяват кандидатите и във Варна и в Добрич – както тук в зала, така и на електронен изпит, така и на онлайн отдалечен изпит”, обясни доц. Константин Константинов – зам.-ректор по кандидатстудентската дейност
Шуменският университет “Епископ Константин Преславски” приема студенти в 50 специалности.
”Новите специалности са Педагогика на обучението по български език и история, специалност Педагогика, но за тях можем да кажем, че това не са по същество нови, а специалности, по които временно беше спрян приемът, сега просто го възстановяваме. Единствената изцяло нова специалност това е специалността Устойчиво развитие и туризъм”, каза доц. Константин Константинов.
Документи могат да бъдат подавани в Центъра за кандидатстудентска дейност в Корпус 1, в Департамента във Варна и в Колежа в Добрич.

Шуменският университет и Военния факултет ще си сътрудничат

Против безплатните университети

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *