Продължава приемът на студенти в Шуменския университет - Телевизия Шумен

Продължава приемът на студенти в Шуменския университет. Свободни места има и за бакалаври, и за магистри. Все още има свободните места в безплатните специалности, които предлага висшето училище.
Близо 190 са свободните места за прием на първокурсници в бакалавърските специалности на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.
”Кандидатстването става с оценки от държавните зрелостни изпити, от електронен изпит. Има такива кандидат-студенти, които си взеха изпитите през август месец, така че за тях имаме все още отворен прозорец и възможност до края на тази седмица да заповядат”, каза проф. Чавдар Сотиров – зам.-ректор по кандидатстудентската дейност.
Все още има и свободни места в безплатните специалности, които предлага Шуменският университет. До 21 септември в Шуменския университет се приемат документи за обучение и в магистърските програми.
”На 21-ви има организиран и такъв изпит за тези специалности, за които се изисква полагането на изпит. Това са предимно, там където имаме държавна поръчка. Класирането ще бъде оповестено на 25 септември”, допълни проф. Чавдар Сотиров.
Приетите студенти ще могат да се запишат от 25-ти до 30-ти септември.

Избират нов ректор на Шуменския университет на 27 октомври

Седмицата на екран, За началото на академичната година в Шуменския университет

Откриха учебната година в Шуменския университет

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *