Проектът за покриване на река "Енчова" в ход до края на годината - Телевизия Шумен

Разширяване на пътните платна с още две, изграждане на велоалея, тротоари и зелена площ – предвижда стартиралия вече проект за покриване на река Енчова, в района на ул. “Марица“ – от кръстовището на бившия Пети полк до кръстовището на детска ясла Номер 6.  Проектът предвижда и улесняване на трафика, чрез разширяване на кръговото кръстовище. Toва обясни на място, по време на инспекция на строителните дейности, кметът на Шумен Любомир Христов.

„По този начин ще облекчим трафика ,както за излизане от Шумен, така и за тези, които са на територията на града“, подчерта градоначалникът. По думите му, ще бъде облагородено и пространството пред детската ясла, като там се предвижда и обособяване на парко места.

Предвиждат самата река да бъде вкарана под земята в специални тръби.

„Това ще бъдат метални тръби, които са немско производство, специално за такива решения – ситуации с покриване на реки. Ще се издълбае още малко това корито и ще бъдат положени тези тръби, върху тях ще има насип и след това асфалтиране. На определени места ще има ревизионни отвори“, обясни зам.-кметът по строителство инж. Боян Тодоров.

Проектът, който е на стойност 2,8 млн. лева ще бъде финализиран до края на годината. Успоредно с това в по-горната част на реката коритото ще бъде коригирано, а брега, укрепен.

Започнаха дейностите по покриване на р. Енчова

Обявиха поръчка за ремонт и укрепване на река Енчова (обновена)

Покриват река Енчова, за да разширят ул. „Марица“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *