Проф. Христо Христов се закле като кмет на Шумен - Телевизия Шумен

Новият кмет на Шумен проф. Христо Христов и новоизбраните общински съветници встъпиха в длъжност и положиха клетва. По време на първата тържествена сесия бе избран и председател на местния парламент, като поста зае Ася Аспарухова.
Проф. Христо Христов встъпи официално в длъжност като кмет на община Шумен за следващия четиригодишен мандат. Той благодари за доверието, пожела успешен мандат и получи кметската огърлица и ключа на града от предшественика си Любомир Христов.
“Доверието, което ми беше дадено е най-ценното нещо, което получих на този местен вот и това ме задължава да го оправдая. В тази връзка няма да забравя нито един проблем, нито една добра идея, която ми беше дадена”, каза при встъпването си в длъжност новоизбраният кмет на община Шумен.
Проф. Христов не разкри екипа, с който ще работи, но заяви, че се предвиждат промени в структурата на администрацията.
“В момента все още текат преговорите с политическите сили, които се явяват коалиционни партньори. докато не приключат преговорите с тях, няма да бъде обявен екипа, с който ще работим”, заяви проф. Христов.
Досегашният кмет на Шумен, Любомир Христов благодари на екипа си и подчерта, че управлението е голяма отговорност.
“Загърбете личното си его и партийно и работете за Шумен, за нашия град”, заяви от трибуната в сесийна зала Любомир Христов.
Първата сесия на общинския съвет бе водена от областния управител проф. Добромир Добрев, който пък предаде временното председателстване на най-възрастния съветник Николай Калев. След проведеното гласуване за председател на местния парламент, с 28 гласа в подкрепа, бе избрана Ася Аспарухова, която и досега заемаше поста.
“Надявам се през следващите четири години да работим с разум, в диалог и с уважение към община Шумен и нейните жители, надграждайки постигнатото до момента”, каза Ася Аспарухова.
Новият общински съвет на Шумен е съставен от осем политически формации и един независим съветник.

Проф. Христо Христов е новият кмет на Шумен

Ясни са имената на новите общински съветници

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *