Проверяват детските площадки в Шумен - Телевизия Шумен
детска площадка

Мащабна годишна проверка на детските площадки в Шумен ще започне през месец май. Това информират от общинския пресцентър. Ще се проверят 50 детски площадки в града, около 10 броя на територията на кв. „Макак“, кв. „Мътница“ и кв. „Дивдядово“. В селата ще бъдат обходени около 20 броя детски площадки. При проверката ще се следи за състоянието на оградата, настилката, наличието на информационна табела, парковото оборудване (пейки, кошчета, чешми, беседки, перголи), както и състоянието на самите детски съоръжения. При констатирани нередности ще бъдат взети мерки своевременно да бъдат отстранени. Ще бъде изготвен доклад, който следва да се актуализира периодично.
Правят се задължителни проверки след сигнали на граждани. Според направените констатации се извършват съответните ремонтни дейности. Когато съоръжението не може да бъде ремонтирано и е опасно, се извършва демонтиране и се залага подмяната му. При осигуряване на финансов ресурс се закупуват нови съоръжения и се поставят на съответните им места.
През последните години Община Шумен е извършила реновиране на повече от десет детски площадки, като една от тях е тази в Градската градина. За тази година в капиталовата програма е предвиден бюджет за проектиране на шест броя детски площадки.

Озелениха детска площадка

Искат си детската площадка

Вандал вилня на детска площадка

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *