Редица инфраструктурни проекти в Нови пазар - Телевизия Шумен
Редица инфраструктурни проекти в Нови пазар

Амбициозна програма за реализация на редица инфраструктурни проекти в община Нови пазар. Кметът на града си поставя за цел обновяване на града и подобряване на условията за живот.
Проектът за корекция на речното корито в Нови пазар е финализиран в началото на годината, но с това реализацията на инфраструктурните обекти в града не се изчерпва. В ход е реновацията на пространството пред общинска администрация и изграждането на нов шадраван там. А през годината предстои цялостно преасфалтиране на 29 улици в града и селата.
„Като 22 са в града и 7 в населените места. Този проект имаме уверението на изпълнителите, че ще завърши между юни и юли месец и ще бъдат изградени и преасфалтирани всички улици, които включваме“, каза Георги Георгиев – кмет на Община Нови пазар.
Предстои работа и по подготовка на ремонт на тротоарите и обновяване на градската среда.
„Като преходен обект остана и изграждането на детска площадка и зона за спорт, отново със стрийт фитнес, в района на Бялата чешма всички знаят района на Бялата чешма“, каза още Георги Георгиев.
Идеята е емблематичното за Нови пазар място да стане още по-атрактивно за отдих, игра за най-малките и за спорт.
„Колкото повече хора се увличат в спорта, те стават още по – дисциплинирани. Подготвили сме още много изненади в сферата на спорта“, каза още Георги Георгиев.
В града ще се обнови и художествената галерия, както и изграждане на младежки клуб.

Културна програма на Община Нови пазар за месец март

Нови пазар отпусна финансова помощ за Турция

Кметът на Нови пазар награди най-добрите винари от общината

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *