Реновират шуменския Хиподрум - Телевизия Шумен
Реновират шуменския Хиподрум

Представиха проект за четири милиона лева, който цели реконструкция и модернизиране на шуменския Хиподрум. Проектанти, изпълнители, възложители и деятели на конния спорт заедно видяха визуализацията на идеята. “Ние сме съхранили функцията, съхранили сме основните геометрични очертания, съхранили сме духът, атмосферата, която е традиционна за това емблематично за града място. На второ място, въплътили сме в проекта една нова, интересна, бих казал чаровна и интелигентна иновативност, модерност, съвременност”, обобщи за концепцията на идейния проект арх. Валери Иванов.
Това се изразява във вида на планираната за строеж прилежаща към трибуните сграда. Съоръжението предвижда почти 1000 седящи места, една трета от които покрити с козирка, 71 паркоместа, писта за конни надбягвания с прилежащата инфраструктура.
“Решихме, че тези четири милиона трябва да се усвоят за определен вид сгради, като основно се спряхме на нови трибуни, към съществуващата писта и съответно сграда, като основното наше искане – на общината, е тези четири милиона така да бъдат усвоени, че това което се построи, да може веднага да се използва”, посочи при представянето на проекта заместник-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров.
Преди старта на строителните дейности предстои среща между общинското ръководство и деятелите на конния спорт, за да се изяснят приоритетните за спорта обекти и реновацията на дейностите по проекта да започне от тях.
“На първа линия ни трябва за прескачане на препятствия, един хубав модерен плац, където да могат да се подготвят добре конете и да се провеждат добри републикански състезания, и вече последно е направата на пистата, където да се провеждат гладки надбягвания”, каза Иван Иванов, треньор по конен спорт.
“Както каза и колегата са по-важни пистата, плацовете, да се направи подготовка, за да имаме повод да поканим хора, да дойдем, да участват и да покажем, че имаме нужната настилка”, допълни Георги Ангелов, треньор по конен спорт.
Реализацията на проекта, финансиран с отпуснатите от държавата през 2020 година четири милиона лева, тепърва предстои. Цялостното обновяване на Хиподрума ще струва 12 млн. лева.

Шумен приема Държавно първенство по конен спорт

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *