РЗИ-Шумен получи награда - Телевизия Шумен

Официален плакет на Министерството на здравеопазването и грамота получи Регионална здравна инспекция – Шумен на тържествена церемония вчера.

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награди служителите на здравния контрол в страната и се обърна към експертите с думите: „Искам да покажа на цялото общество, че това което прави здравният контрол, е важно, отговорно и изисква респекта и уважението на всички. Повечето хора дори не знаят, че служителите на здравния контрол също дават дежурства през нощта, през почивните дни, че влизат в огнището на заразата“.

От името на екипа на РЗИ – Шумен отличието приеха д-р Илияна Лозанова, гл. секретар на РЗИ – Шумен и д-р Димитричка Радева, началник отдел „Противоепидемичен контрол“.

В изказването си пред експертите министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров каза още: „Когато говорим за здравеопазване винаги си представяме болницата, лекаря, сестрата. Те спасяват непосредствено човешкия живот и това е лесно да се разбере. Много по-трудно е да се види и осмисли, и разбере, че добрият здравен контрол също спасява животи и то в мащаб много по-големи от този, на която и да е болница.

Днес награждавам цялата система за здравен контрол. Занесете тези плакети в РЗИ и ги поставете на видно място. Те са знак за благодарност и признателност към всички, които работиха и продължават да работят на първата линия в борбата с пандемията.

Още веднъж благодаря за усилията и за добре свършената работа.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *