С тестове започна вторият срок в училище - Телевизия Шумен

След едноседмична междусрочна ваканция учениците се върнаха в класните стаи в област Шумен. Преди това беше проверена телесната им температура.
Вторият срок започна с тестване за Ковид – 19. Родителите са без притеснения за процедурата. Елена Младенова сутринта води в училище сина си Богдан.
„Против тестовете съм, но това е единственият начин, по който детето ми може да посещава училище. “, каза Елена Младенова.
Само две деца не направиха бърз антигенен тест в 4 “Б” клас на основно училище “Д-р Петър Берон”. Единият ученик е със сертификат, след като преболедувал Ковид-19, а другият поради несъгласие на родителите и се обучава онлайн.
„В началото им беше трудно, но в последствие започна да им става интересно. Помагат ми, даже бързат, възможно по-бързо, за да разберат какъв е резултатът“, разказа класният ръководител Пепа Колева.
Присъстващите ученици, седнали на местата си, направиха бързия тест, който днес беше различен от правените до сега.
„Много е лесен тестът, то свикваш, с времето свикваш със всякакви тестове“, каза Маламир Станчев.
„Аз винаги си мисля, че нямам ковид и че съм на училище, защото никой не искам да има ковид“, каза Рая Стоянова – ученичка от 4 клас.
Всички тестове тази сутрин бяха отрицателни и децата започнаха навреме учебните занятия. Не губят учебно време, тъй като в деня на теста часовете по график започват с 30 минути по-късно.
В първия ден на втория срок под карантина са 23 ученици в област Шумен, съобщават от Регионалния инспекторат по образование.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *