Съдят фолк певицата Луна - Телевизия Шумен

Тръгна делото срещу фолк певицата Луна Йорданова. Тя се яви на заседанието в Районния съд в Шумен, но отказа да бъде снимана. Обвинението срещу нея е от наследниците на възрастен мъж, които твърдят, че е придобила техен апартамент с измама. Спорният имот от 45 квадрата се намира на ул. “Септемврийско въстание” в Шумен, в блока, където живеят родителите на певицата. Бившият кандидат за президент твърди, че след смъртта на собственика през 2011 година, е стопанисвала апартамента и на базата на десетгодишно владение го придобива по давност.
“Тя съответно твърди в отговора си на исковата молба, че даже се е грижила за този човек преди да почине и след смъртта му е започнала да ползва, съответно да стопанисва имота. Ние твърдим, че тя в този апартамент, 45 квадрата в панелен блок, в покъртително състояние, тя не е живяла, не е ползвала за последните 10 години”, каза адвокат Пламен Тотев.
Делото беше отложено, без да започне по същество, заради иск от адвоката на Луна, според когото има нарушения на процедурата по призоваване. Певицата не била открита, за да й връчат призовка и, както повелява законът, й бил назначен т. нар. особен представител. Тя обаче междувременно разбрала за обвинението, наела си адвокат и подала молба за възстановяване на пропуснатия срок.
“Ние твърдим , че няма основания да се възстановява този срок. Затова беше това производство днес, в което съдът каза, че ще се произнесе в закрито заседание. Затова очакваме в момента определение, то после ще подлежи на обжалване от тяхна страна ако го отхвърли. Съответно, ще има основания да се спре това дело и така да си говорим много дълго време”, заяви адвокатът на наследниците, завели дело за имота.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *