Шумен получава средства за индустриални паркове - Телевизия Шумен
индустриален парк

Министерството на иновациите и растежа осигурява 17 млн. лв. за проекти на Индустриален парк – Шумен и на „Мадара“ АД. Общо 11 индустриални зони и парка в страната ще бъдат подкрепени с близо 207 млн. лв., които са от Плана за възстановяване и устойчивост.
Индустриален парк – Шумен ще получи 3.6 млн. за реализиране на проект за вътрешна инфраструктура. За реализацията на дейностите е предвидено и съфинансиране от малко над 9 млн. лв.
„Мадара“ АД ще получи 13,286 млн. лв. за развитие на индустриален парк на територията си, като също толкова ще е и размерът на съфинансиране от страна на частния инвеститор.
Шумен е единственият от общо 11-те града, който ще получи средства за два обекта, като по процедурата допустими за кандидатстване са били оператори на всички индустриални зони и паркове в страната – държавни, общински, съвместни и частни, новосъздадени или в напреднал етап на развитие. Допустими дейности за безвъзмездната финансова помощ са: изграждане и реконструкция и рехабилитация на довеждаща техническа инфраструктура; вътрешна техническа инфраструктура в границите на индустриалния парк/зона; научно-изследователска инфраструктура; екологична вътрешна инфраструктура.

Индустриален парк Шумен на печалба

Индустриалният парк обявен за стратегически

Нов стратегически инвеститор в Индустриалния парк

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *