Шумен посреща ретро рали „Златни пясъци“ - Телевизия Шумен
Шумен посреща ретро рали „Златни пясъци“

Над 20 ретро автомобила идват в Шумен на 28 май (събота). Участниците в XVII издание на Класик рали „Златни пясъци“ – етап Шумен ще пристигнат между 12:00 и 12:30 часа в центъра на града. Те ще се подредят по бул. „Славянски“ в района между Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ и сградата на Общината, където пилотите ще демонстрират майсторско управление между конуси. След това автомобилите ще се изтеглят към часовата контрола при пивоварния завод за следващия етап на ралито. Оттам екипажите ще потеглят към паметника „Създатели на българската държава“ и ще продължат към Велики Преслав, като крайната точка е Сливен.
Програмата на Класик рали „Златни пясъци“ за 29 май предвижда автомобилите да тръгнат от Сливен в неделя обратно и да пристигнат отново в Шумен. Около 12.30 и 13.00 часа те ще бъдат на часовата контрола зад пожарната на ул. „Владайско въстание“. Оттам ще продължат към паметника „Създатели на българската държава“ и ще напуснат града в посока Вехтово – Друмево.
Заради ретро ралито се въвежда временна промяна в движението на моторни превозни средства в центъра на града. От 10,00 до 13,00 часа в събота, на 28 май, се спира движението по бул. „Славянски“ от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“. Паркингът пред общината също трябва да бъде освободен от автомобили за времето от 8.00 до 13.00 часа в съботния ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *