Шумен с награди за инвестиция на годината и дигитално училище - Телевизия Шумен
Шумен с награди за инвестиция на годината и дигитално училище

Със специалната награда „Инвестиция на годината“ в тазгодишното издание на конкурса „Кмет на годината“ бяха отличени днес председателят на Надзорния съвет на „Алкомет“ АД Фикрет Индже и кметът на Шумен Любомир Христов, съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
Екипът на икономическия сайт Economic.bg оцени всички номинации в категорията и отличи „Алкомет“ за мащабната инвестиционна програма на фирмата през последните няколко години. Част от тази програма са откритото през месец септември разширение на базата на компанията и продължаващата модернизация на производствените процеси. Това позволява да се изработват алуминиеви компоненти за автомобилната промишленост, както и продукти, които намират приложение в строителството, архитектурата, машиностроенето, производството на енергия от възобновяеми източници и други сектори.
От името на кмета на община Шумен Любомир Христов на събитието присъства заместник-кметът по образование и култура Найден Косев, който поздрави отличените.
Найден Косев участва и в церемонията по награждаването на Средно училище „Сава Доброплодни“ с отличието „Дигитално училище на годината, 2021“. Наградата се връчва от сдружението „Дигитална национална коалиция“, което е част от инициативата на европейската комисия Digital Skills and Jobs Coalition. Признанието е заради високото общо ниво на дигиталните компетентности на учениците в училището и върховите постижения на най-изявените сред тях на национални и международни състезания и изяви за учебната 2020-2021 година, както и за ключовата роля на местните власти в грижата за образованието на децата.
Връчването на наградите се състоя на специална церемония по-рано днес във Форум „Джон Атанасов“ на „София Тех Парк“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *