Шумен с обновени автобусни спирки - Телевизия Шумен
Шумен с обновени автобусни спирки

До края на годината всички автобусни спирки в Шумен и кварталите, които не са били подновени, ще бъдат отремонтирани изцяло. Това заяви за Телевизия Шумен инж. Боян Тодоров, заместник-кмет на Шумен. За проблема с изгнилата ламарина на спирката на ул. “Северна” Телевизия Шумен алармира общинската администрация още през месец април.
В средата на месец септември е изтекъл договорът на Община Шумен с тютюнев холдинг, който подновил градски автобусни спирки. След този срок с подмяната им се заемат общинските структури.
“След тази дата, ние сме предприели да ремонтираме всички спирки, които са собственост на общината. Ще бъдат пак от този вид, с остъклени стени, стъклени покриви. Може би малко дизайнът ще бъде по-различен, колегите просто ще ги подберат”, заяви инж. Боян Тодоров.
Жители на ул. “Асен Златаров”, притеснени от новия проект за преминаващ край блоковете им път, поискаха подробности за планираните промени в района.
“Идват различни хора, едни казват пътят ще мине оттук, други казват – пътят ще мине оттук, и в момента не сме наясно, затова искаме да дойдем, от източника да разберем какво е истинското състояние на нещата”, каза в приемния ден Атанас Атанасов, живущ в блок номер 16.
Според устройствения план основен път ще преминава непосредствено до жилищни блокове.
“Точно от това сме обезпокоени, че няма как да мине тук такъв път. Ето къде е блокът, тук един камион ще влезе направо на терасата. Ето, вижте какво е разстоянието тук. Нито тротоари има, децата ни къде ще играят”, изрази опасенията си Атанас Атанасов.
Живеещите в района предлагат тяхната улица да се преасфалтира, а основен път да бъде изграден от ул. ”Северна”, над квартала до стопанската база край Хиподрума.
“Невинаги може да се получи идеалното решение. Винаги има в дадени решения и компромиси, надявам се че тук колегите проектанти са проверили за газта тези отстояния и имат отговор”, посочи в отговор инж. Боян Тодоров.
Заместник-кметът  обеща да разговаря с екипа, изготвил проекта, както и с главния архитект на Община Шумен и ще отговори писмено на живеещите в района.

Данъкоплатците искат

Ремонтират автобусни спирки, повредени от вандали

Вижте повече новини във Facebook и Youtube. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *