Шуменската екоинспекция обявява конкурс за Световния ден на водата - Телевизия Шумен

По повод Световният ден на водата – 22 март шуменската екоинспекция организира инициативи, които представят различни аспекти от приложението на водата и значението, което тя има за живота на Земята. През тази година от РИОСВ обявяват конкурс за рисунка или фотография на воден обект. Идеята на организаторите е да провокират подрастващите да изразят своята позиция, мисли и отношение, чрез художествените похвати, в представяне на ценността на водното богатство.
В конкурса могат да се включат индивидуално ученици в три възрастови групи. Първа възрастова група е за деца от I до IV клас, втора група – за участници от V до VII клас и трета група – за участници от VIII до XII клас. Творбите ще бъдат оценявани от експертно жури от направление „Опазване на водите” по критерии са за тематичност, оригиналност и собственото отношение за опазване на водния ресурс. Те трябва да се изпращат до 17 март на адрес: гр. Шумен, ул. „Съединение“ № 71, ет. 3 или на e-mail: pr@riosv-shumen.eu – за фотографиите.
Всяко произведение трябва да съдържа информация за автора – име, възраст, учебно заведение, адрес за контакт и телефонен номер за обратна връзка и да е придружено от декларация, която е публикувана на сайта на инспекцията.
Класирането ще бъде обявено в Деня на водата – 22 март, на електронната страница на РИОСВ-Шумен. Същия ден отличените твори ще бъдат показани в изложба, която ще бъде подредена в информационния център на екоинспекцията.
Отличените автори на първо, второ и трето място от трите категории ще получат грамоти и предметни награди.

Еко уроци за Световния ден на водата

22 март – Световен ден на водата

Обявяват победителите в младежки конкурс за научно есе

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *