Симфоничен концерт на Шуменската крепост - Телевизия Шумен
Симфоничен концерт на Шуменската крепост

Концерт на открито в Стария град организират Симфониета – Шумен и Регионалният исторически музей. Сцената е на терасата на крепостта с красива гледка към града, а диригент – Калина Василева. Идеята за концерта е възникнала след среща при областния управител.
“След като на Мадара ни беше забранено да свирим, ние вече от години нямаме подходящо място за свирене на открито, което поне малко да се доближи до тази магия, която преживяхме там и всички единодушно се спряхме на именно това място в Стария град, с тази невероятна гледка”, каза Маестра Калина Василева.
Това е първият концерт на сцената в Стария град и от Симфониетата се надяват идеята да привлече, освен верните почитатели на музиката и нова публика.
“За такова място подхожда един по-камерен репертоар, който ние ще изпълним утре вечер. Разбира се не можем да избягаме от Панчо Владигеров. Аз ще изсвиря също “Севдана” на Черкин, която е емблематична пиеса за цигулка и подхожда на това място. Много различни камерни творби”, посочи за програмата Гергана Петрова – концертмайстор.
Концертът е на 22 юни от 19 часа, а община Шумен е организирала безплатен превоз до Стария град. Автобусите ще тръгнат от 18 и 18.15 часа от площада пред Общината.

Симфониетата с концерт на Стария град

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *