Симфониета - Шумен кани на концерт “Мюзикъл и оперета” - Телевизия Шумен

Мюзикъла и оперетата ще властват на сцената в концерта на Симфониета – Шумен този четвъртък. Любими на публаката арии ще изпълнят две певици, започнали музикалния си път от Шумен – Яна Василева и Мадлен Цанков. И двете са родом от нашия град, но пътят им ги отвежда в столицата, където се реализират успешно.
Концертът “Мюзикъл и оперета“ ще бъде воден от главния диригент на шуменската Симфониета Любомир Денев-син. Ще звучат завладяващи мелодии на известни световни композитори и на съвременни български автори. Програмата включва композиции на Щраус, Калман, Бърнстейн, Уебър, произведения на Емелина Горчева-Димова и Любомир Денев. Началото на музикалния спектакъл на 9 ноември, четвъртък, е 18:35 часа в зала “Проф. Венета Вичева”. Билетите ще се продават на място един час преди концерта.

Яна Василева започва своето обучение по класическо пеене при Недка Телбизова в школата по изкуства „Анастас Стоянов“ в Шумен. След това продължава своето образование в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ като в момента е редовен докторант. Била е солист на Софийска филхармония, Симфониета София, Симфониета Шумен и НФХ „Светослав Обретенов“. От 2012 г. е част от състава на националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“.

Музикалният път на Мадлен Цанков започва през ученическите й години като част от съставите на Хор „Бодра песен“ и на смесен хор Симеонис в Шумен. Логично след това продължава образованието си в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, където в момента е докторант. Вече 5 години Мадлен е част от състава на Национален музикален театър “Стефан Македонски“ и взима участие в различни спектакли и концерти на театъра. Ролята на Бизнесдамата в мюзикъла “Малкият принц – пътуването на Розата” е пример за един тях, а в
четвъртък ще можем да я видим на сцената в зала “Проф. Венета Вичева”.

Симфониета – Шумен започва новия сезон със завладяваща клавирна трилогия

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *