Симфониета - Шумен кани на оперна гала "Любов...или?" - Телевизия Шумен

В месеца на любовта концертната програма на Симфониета – Шумен продължава с вълнуваща оперна гала. На 8 февруари, четвъртък, на сцената в зала “Професор Венета Вичева” ще звучат арии и дуети от вечните опери “Тоска”, “Мадам Бътерфлай” и “Манон Леско”. Сопраното Йоана Железчева и тенорът Георги Гинев ще сътворят магичен симфоничен образ в концертната вечер под мотото “Любов…или?”.

 

Многоточието в заглавието на концерта служи като творческа пауза, приканваща публиката да интерпретира връзката. Любов ли е или нещо друго? Многоточието държи съспенса, оставяйки място за различните интерпретации и емоции, които любовта може да предизвика.

На диригентския пулт ще застане маестро Любомир Денев – син. Концертът в четвъртък е от 18:35 часа. Билети могат да бъдат закупени онлайн или на място един час преди началото на събитието.

Гордостта на Шумен, Йоана Железчева учи под ръководството на Христина Ангелакова. Вече 15 години Железчева блести като солист на сцената на Държавна опера Бургас. Всяко нейно изпълнение носи богат емоционален характер.

Многостранен творец, Георги Динев усъвършенства изявите си с актьорска игра. Това не е случайно и не се дължи само на талант. Динев е професионален актьор, завършил НАТФИЗ. Неговите изпълнения са белязани от уникална комбинация на вокално съвършенство и артистичен усет.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *