Симфониета свири Бетовен - Телевизия Шумен

Концерт с творби на Бетовен представя Симфониета-Шумен. Солист е младият пианист Симеон Гошев, а на диригентския пулт застава Светломир Златков.
Младият виртуоз на пианото Симеон Гошев е вече име в европейското изпълнителско изкуство. Носител на няколко международни награди, той учи и работи във Виена. За него Бетовен е върховно изпитание за всеки изпълнител.
„За мен лично Бетовен е един от най-трудните композитори, въпреки, че не е толкова виртуозен, няма толкова ноти, нито толкова технически предизвикателства. Той винаги успява по някакъв негов начин музикалната идея и това изисква хем много широки познания, хем тесни специалисти по неговата музика”, каза Симеон Гошев.
Диригентът Светломир Златков е роден в Шумен, работил е с различни оркестри в Европа, а сега е главен корепетитор на театъра в Линц, Австрия. Гостувал е неведнъж на родна сцена, но за него всеки концерт е неповторимо изживяване.
„Интересното на Бетовеновите симфонии е, че всяка една от тях е един свят за себе си и всяка една от тях има нейните проблеми – технически, музикантски и нейните предизвикателства”, каза Светломир Златков.
Концертът е на 27 януари, от 18:35 часа, в зала “Професор Венета Вичева”.

Концерт на Симфониета-Шумен

Симфониета- Шумен с концерт за 267 години от рождението на Моцарт

Празничен класически концерт

Симфоничен концерт “Магията любов”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *