Скаутите с кампания в подкрепа на бежанците - Телевизия Шумен
Скаутите с кампания в подкрепа на бежанците

Шуменските скаути от клуб „Мадарски конник“ провеждат дарителска кампания в подкрепа на жителите на Украйна. В един от хипермаркетите в Шумен от организацията събират дарения от трайни хранителни и продукти за бита. Сред дарителите е и Надежда. “Всеки трябва да помогне за бежанците това, е ориз олио, бебешки каши, сапун, тоалетна хартия, това е. Всеки сам за себе си решава, но според мен, да хубаво е да се вижда, може хората да се заразят, добрият пример заразява”, каза Надежда Илиева.
С желание помагат и малките скаути от клуб „Мадарски конник“.
“Ние правим това, защото ако ние бяхме на тяхно място може би някой щеше да се застъпи за нас и е много приятно, самото чувство е приятно да помогнеш на някой в беда”, сподели Анна Георгиева от скаутския клуб.
“По принцип се радвам да помагам с такива неща, колкото и да съм срамежлива и като видя, че някои хора помагат, просто ме прави щастлива, колкото и другите хора малко да ме дразнят, че просто като чуят за думата бежанци и си тръгват”, допълни Елица Каменова.
Събраните от скаутите продукти ще бъдат дарени на украински бежанци, намерили подслон в Шуменска област.
“Основната идея на скаутското движение е да помогнеш на другия по всички възможни начини, децата ни са малки обаче с големи сърца и начина да помогнат е този, тъй като те нямат собствени средства, те могат единствено да призовават хората да даряват”, посочи Виолина Каменова – доброволец в СК „Мадарски конник“.
Кампанията е в сила до края на седмицата, след което скаутите ще решат дали да продължат със събирането на дарения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *