Социалните власти намериха дом за съпрузи - Телевизия Шумен

Семейството от Златар, което живее без доходи и без покрив на къщата, ще бъде настанено в Дом за стари хора. След сигнал на Телевизия Шумен социалните власти са намерили място за възрастните съпрузи и те ще бъдат настанени там до дни.
Ганчо и Женя от село Златар в момента подготвят медицинската си документация, която е необходима за настаняването им. Нов дом те ще намерят в кубратското село Тертер, където има Дом за стари хора.
“Точно това е, което беше притеснително за нас, че няма как да ги разделим. То е тяхното желание да бъдат заедно, и всъщност не очаквахме, че толкова бързо ще се намери място за двама души, семейство, да живеят заедно, свободни места. В случая да кажем, че направо имат късмет”, каза Мартина Драгнева, директор на РД “Социално подпомагане” – Шумен.
Ганчо и Женя обитаваха чужда къща в с. Златар, но половината от нея е с пропаднал покрив. Миналата зима изкарали без ток и течаща вода, и техни близки потърсиха Телевизия Шумен, притеснени за предстоящото им зимуване, както и здравословното им състояние.

Социалните са вече при Ганчо и Женя

Зов за помощ

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *