Спасиха от опожаряване смесена гора и слънчогледови ниви - Телевизия Шумен
Спасиха от опожаряване смесена гора и слънчогледови ниви

Пожари, причинени от човешка небрежност гасиха огнеборците в Шуменско. В 12:30 часа в събота е прието съобщение за пожар в сухи треви в местността „Радича“ край Смядово.  Екип на участъка на пожарната в Смядово и два противопожарни екипа от шуменската пожарна са ликвидирали пламъците, тръгнали след небрежност при боравене с открит огън в близост до горски масив.  Помощ са оказали и петима души от доброволното формирование в Смядово. Пожарът е бил на площ от 120 000 кв. метра, погасен е с 8 тона вода Благодарение на бързите действия на екипите от опожаряване е спасена 800 декара смесена гора.
320 декара слънчогледови ниви също са спасени от изпепеляване, благодарение на бързата намеса на екипите на пожарната. Два екипа от шуменската пожарна са реагирали на сигнал за горяща суха растителност в землището на село Царев брод. Пожарът е ликвидиран с два тона вода, като намиращият се в непосредствена близост слънчогледов масив, с площ 300 декара, е спасен от изпепеляване. Други 20 декара със слънчогледови посеви са спасени след пожар в сухи треви и храсти в село Пет могили. Пламъците тръгнали след небрежност при боравене с огън на открито и са били потушени своевременно от екип на пожарната в Каолиново. През почивните дни огнеборци са ликвидирали пожари
Събота срещу неделя са приети и отработени девет сигнала за произшествия. Погасени са пожари в отпадъци в разпределителна станция зад сградата на бившата “Топлофикация” в Шумен, в сухи треви в Смядово, в контейнер за смет в село Средня, в суха растителност в село Мостич, където са спасени от опожаряване две къщи в населеното място. Ликвидирани са също пожари в сухи треви до село Църквица, на ул. “Балкан“ в село Кюлевча и в землището на Плиска.

Пожари заради човешка небрежност

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *