Специализирана операция на пътя - Телевизия Шумен
_cuva

Специализирана полицейска операция за контрол на пътя се проведе на Автомагистрала “Хемус” край село Градище. Такава мащабна акция се провежда за първи път на територията на областта.
Стилиян Трифонов е шофьор на тежкотоварен автомобил от 16 години. Той беше един от проверените по време на специализираната операция. На пътя се среща с редица нарушения и смята, че контролът трябва да е още по-засилен за по-голяма безопасност. “Неправилно изпреварване, неправилно престрояване”, изреди най-честите нарушения, които среща на пътя професионалният шофьор.
По метода на широкообхватния контрол водачите на леки, тежкотоварни автомобили и автобуси се отбиваха и проверяваха за шофиране с алкохол, с наркотици, и дали имат всички необходими документи.
Служителите на реда следиха и за нарушения на габаритите, претоварване, неукрепени товари, нарушения при използване на тахографи.С дългогодишен стаж зад волана е и Недко Недев. Смята, че неправилното изпреварване и превишената скорост са най-опасните нарушения на пътя.
“Всеки ден да има, за да има страх във всички шофьори. Аз съм на 64 години, пред пенсия, обаче младите трябва да се спират. Имам син и дъщеря и те дебели глави, не слушат, карат по-силно когато трябва и не трябва, за това нека да има проверки, внезапни, всичко нека да има, за да са живи и здрави всички – нашите деца, внуци”, каза Недев.
Не всички водачи обаче са доволни от проверките на пътя.
Освен служители на “Пътна полиция”, участие в акцията взеха и Агенция „Пътна инфраструктура“, митничари и данъчни.
Както виждате сме избрали сравнително нова и натоварена артерия – автомагистрала “Хемус”, целта е да обхванем по-голям брой водачи на леки автомобили, тежкотоварни и лекотоварни. Очаквам като резултат повече проверки и съответно по-малко нарушения. Това е целта – превантивно да въздействаме и хората да са по дисциплинирани и по-културни, когато управляват”, каза началникът на “Пътна полиция” – Шумен главен инспектор Веселин Георгиев.
Такава мащабна акция на територията на област Шумен се проведе за пръв път.

Засилен контрол на пътя

Близо 9700 нарушения на пътя за месец

Нова полицейска акция на пътя

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *