Специализирано обучение в Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания - Телевизия Шумен

Обучение на тема „Медицински причини за ментални дефицити и поведенчески разстройства в развитието на детето от 0 до 7 години“ провеждат с екипа на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания клинични психолози. Лектори са специалистите от УМБАЛНП „Св. Наум“ – София доц. Силвия Шопова и Аделина Димитрова. В рамките на 30 академични часа специалистите от Центъра ще допълнят знанията си за генетичните болести със специфичен когнитивен и поведенчески профил, които са най-често срещани в клиничната практика, в педагогическата и социалната работа. Акценти в обучението са и ранната диагностика на аутизма, синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност, неврози в детска възраст и др.
Целта на специализираното обучение е надграждане на знанията на екипа на центъра – психолози, логопед, рехабилитатор, кинезитерапевт, специални педагози, социални работници, за да могат да бъдат в подкрепа на децата с изоставане в развитието, както и на техните родители.
Центърът бе създаден преди 7 години по проект на ОПРЧР „Център за ранно детско развитие в община Шумен“, а от 1 октомври миналата година стана държавно делегирана дейност.
Над 470 деца и семейства са получили помощ от специалистите в Центъра през годините. В момента капацитетът е запълнен на 100%, като терапевтичните сесии и консултации посещават 65 деца. Социалните услуги са безплатни за родителите.
Телефонът на центъра, които се намира в сградата на детска градина „Пчелица“ е 0878/ 169968.

Весел празник в Центъра за ранно детско развитие

Удължават работата на Центъра за ранно детско развитие

Приключи проект “Ранно детско развитие”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *