Среднощна гонка заради незаконни дърва - Телевизия Шумен

Среднощен екшън в Шумен. Полицейски патрул преследвал лек автомобил, натоварен с незаконна дървесина. Гонката започнала от ул. „Владайско въстание“, след като водач на лек автомобил не спрял на знак за полицейска проверка.
„Пътните полицаи са го последвали със звукова и светлинна сигнализация, вместо да спре водачът на автомобила е продължил да се движи, ускорил е скоростта на движение, в резултат на което не е спрял на втори „Стоп“ на следващо кръстовище. Започнал е да шофира в посока към квартал „Дивдядово“, разказа Ася Йорданова – говорител ОДМВР-Шумен.
В опит да избяга водачът навлязъл по черен път, но там патрулът успял да го спре. Шофьорът избягал, а полицаите задържали негов спътник – мъж на 50 години – криминално проявен. Колата била натоварена с незаконна дървесина.
„Водачът на автомобила е установен, в момента се работи в Районното управление в Шумен с него, 29-годишен криминално проявен, без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство“, каза още Ася Йорданова.
Проблемът с бракониерската сеч е дългогодишен, а властите казват, че той е сред приоритетите за решаване.
„Контролът е изключително важен и от страна на ръководството има крайна нетърпимост и непримиримост към такива нарушения, които са опредено с немалка степен на обществена опасност“, каза Веселин Пенчев – председател на УС СИДП.
Горските обещават засилване на контрола за незаконна сеч, а по случая с двамата задържани след гонката е образувано досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *