“Среща в приказка(та)” в двора на Панчовата къща - Телевизия Шумен

След бурния миналогодишен успех, концертът „Среща в приказка(та)” се завръща в Шумен на 10 юли, сряда, от 19:05 часа. Този път събитието ще се проведе в двора на къща-музей „Панчо Владигеров“ – място, което ще потопи публиката в интимна и романтична атмосфера в съответствие с музиката на Йосиф Цанков.

„Среща в приказка(та)“ е уникален музикален проект, който отдава почит на легендарния композитор, приживе наричан “патриарха на българската популярна музика”. Идеята идва от тромбониста Велислав Стоянов, внук на Йосиф Цанков. Музикалният разказ представя нов прочит и поглед към творчеството на Йосиф Цанков. Програмата включва забележителни творби от различни периоди на автора, които са оркестрирани от Милен Кукошаров, клавирист в джаз триото. В концерта ще участват още джаз музикантите Атанас Попов на барабани и Борис Таслев на контрабас, а диригент ще бъде Любомир Денев-син.

Проектът вече беше представен в София, Плевен и на Basko Jazz Fest и сега се отправя към Варна и Добрич. Гостуването на нашите симфоници в морската столица е на 11 юли, а в Добрич на 12.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *