Старт в кариерата за млади вишисти - Телевизия Шумен
Старт в кариерата за млади вишисти

15 млади жители на област Шумен започват своя професионален път благодарение на програма „Старт в кариерата“. Виолина от Шумен, която е с висше образование “Екомениджмънт”, започва работа в шуменската екоинспекция.
“Избрах екоинспекцията да си реализирам моето образование кеото съм завършила и се надявам да се разширявам със знания и умения най-вече. Въобще не ми беше трудно, като цяло, даже първия си работен станах с усмивка и даже тръгнах, той е празник”, каза Виолина Деянова.
В екоинспекцията имат добър опит с хората, започнали работа благодарение на „Старт в кариерата“.
“Аз заварвам второ поколение хора, които са минали през нашата институция и мога да кажа, че хората, част от персонала, които са експерти са именно хора, които са стартирали по тази програма”, заяви директорът на РИОСВ – Шумен Димо Бодуров.
Програма “Старт в кариерата” се реализира от Агенцията по заетостта и дава шанс на младежи до 29 години да започнат работа в някое от държавните ведомства в областта.
“Младите хора започват на трудов договор за срок от една година и финансирането е от държавния бюджет, като от държавния бюджет се поема трудовото възнаграждение, допълнителните възнаграждения по минимални размери, основния платен годишен отпуск”, посочи Пенка Андонова, директор на “Бюро по труда”-Шумен.
13 от младите шуменци започват работа в града, а останалите двама във ведомства в други общини от област Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *