Стажанти освежават пейки и туристически маршрути - Телевизия Шумен

Ученици от Средно училище „Трайко Симеонов“ обновиха пейките в парк „Кьошковете“. По този креативен начин единадесетокласниците проведоха своята задължителна практика, която е част от обучението им по специалност „Помощник инструктор по спортно-туристическа дейност“. Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ осигури материалите за освежаването, а идеята за пребоядисването и новите рисунки по пейките е изцяло на учениците.
По време на практиката беше почистена алеята в парка. Проведоха се и теоретични занимания, свързани с воденето на организирани групи по туристически маршрути и опазването на горите.Ученическа практика беше организирана и за десетокласници от същото училище. Те научиха на терен как се подържат пешеходни и вело маршрути и паркова инфраструктура като почистиха от нежелана растителност част от Дендрологичната пътека и пътеката към пещера „Бисерна“.
Експерти от Парка показаха на терен основните туристически маршрути и видовете маркировки. В рамките на заниманията учениците се запознаха с възможностите за туризъм в природния парк, задължителната екипировка, флората и фауната, научиха повече за лесовъдската професия.
Практиките с ученици от Средно училище „Трайко Симеонов“ са част от дългогодишно споразумение за сътрудничество между училището и Дирекцията на парка и се провеждат за втора поредна година.

Снимки: пресцентър ДПП „Шуменско плато“

Наградиха доброволците на ПП “Шуменско плато”

Ден на доброволеца отбелязват на Шуменското плато

Уроци в гората

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *