СУ „Йоан Екзарх Български“ шампион по футбол - Телевизия Шумен
СУ „Йоан Екзарх Български“ шампион по футбол

Отборът на СУ „Йоан Екзарх Български“ спечели общинските ученически футболни игри за 8 – 10 клас. Финалният мач, срещу тима на СУ „Панайот Волов“, предложи много атрактивна и оспорвана игра и 5 гола.
След три полувремена по 15 минути, победата с 3 на 2, бе за футболистите на хуманитарната гимназия, а тези на Първо основно останаха със сребърните медали.
”Естествено, че сме изключително доволни от златото, мисля че заслужено станахме първи, след като във всички мачове доминирахме. Много добре изграден отбор, господинът е много доволен, мисля че заслужено се поздравихме със златото”, каза Мартин Стоянов – капитан на СУ „Йоан Екзарх Български“.
”Това е трудът на момчетата, който положиха по време на турнира, за което мога да им благодаря, дадоха всичко от себе си. Организацията е доста трудна, има много голяма разлика между учебния процес и състезанието – Но сякаш, мотивирани са, имат желание да се представят? – Ами, трябва да са мотивирани, защото тука имат може би да ги забележат и да ги вземат в някой отбор, по-голям”, каза Росен Русев – учител СУ „Йоан Екзарх Български“.
Третото място завоюва отбора на ППМГ „Нанчо Попович“. Футболният турнир е част от програмата на УСШ „Хан Крум“ за тазгодишните ученически спортни турнири.
”Доволна съм и тази година, нивото особено при тази възраст беше високо, имаше само един мач с голяма голова разлика. Отборите бяха 8, с един повече от миналата година, с един повече от миналата година, ако не се лъжа. Момчетата си личи, че тренират не само в училище, а и в спортните клубове, това се вижда по начина им на игра, по системата им на игра, тук както виждате от съдийската колегия, футболната за Зона Шумен са се погрижили перфектно за провеждането на първенството и оцениха това, колко добре се представят момчетата”, каза Людмила Любенова – директор УСШ „Хан Крум“ – Шумен.
Предстои областното футболно първенство, първенецът от което ще има прави на участие в зоналните и съответно държавните финали.

1 400 ученици в СУ „Сава Доброплодни“

Спортен турнир за ученици

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *