Свещници с кауза - Телевизия Шумен
свещници с кауза

Деца от Шумен творят с благотворителна цел. Инициативата е в подкрепа на 5-годишната Димона, която е диагностицирана с аутизъм.
Деца изработват свещници с кауза, за да помогнат на шуменско семейство, което се бори за здравето на 5-годишното си момиченце. Малката Димона е с аутизъм. За да се събере сумата, необходима за важни изследвания, без които лечение не може да започне, 20 деца ще се включат в благотворителна кампания.
„Макар да не мога да помогна с някаква сума пари, мога да направя нещо, което да се продаде и така да помогна на това момиче със сумата, която ще се събере. Всички като направим по нещо малко ще съберем сума, с която да помогнем на това момиче“, каза Александър Браилски.
„Трябва да си помагат, защото не всеки има необходимите работи, не всеки има приятели. Трябва да си помагаме, за да сме заедно и да сме единни“, изтъкна Моника Георгиева.
„Искам да помогна на това момиченце, защото е малко тъжно това, което се е случило с нея и искам да помогна с нещо“, каза Боряна Русева.
Благотворителната идея е на преподавателката по рисуване Цвета Желязкова, която освен на изкуство, учи децата и на доброта, състрадателност и съпричастност към останалите.
„Мисля, че всеки, ако даде по малко от себе си, не става въпрос за много, още повече идват и празници , за това реших, че е най-подходящ моментът сега да се подготвим. Който иска, с каквото може, аз им предложих свещници, тъй като всеки по празници си запалва по една свещичка“, обясни Цвета Желязкова. След като бъдат изработени свещниците, организаторите допълнително ще дадат информация от къде могат да бъдат закупени.
Необходимата сума е в размер на 15 хиляди евро. Те ще са необходими само за изследвания в Турция. Средствата обаче са непосилни за родителите. Затова молят за помощ, за да продължат. За да може Димона да има бъдеще!

Малката Димона има нужда от помощ

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *