Търсят проектанти за ремонта на Върбишкия проход - Телевизия Шумен

Обществената поръчка е разделена в три позиции. В едната е проектирането на основния ремонт на 13,4 км от първокласния път I-7 Силистра – Дулово – Шумен – Върбица – Ямбол – Лесово, в участъка от хижа „Върбишки проход“ до границата с област Бургас. Участъкът от пътя е затворен повече от 10 години. Прогнозната стойност на поръчката за проектиране е 268 000 лв. без ДДС.

В другата обособена позиция е проектирането на основния ремонт на 10,7 км от третокласния път ІІІ-2007 Каспичан – Плиска – Златна нива. Отсечката е основна пътна връзка за населените места в община Каспичан и свързва първокласния път I-2 Русе – Разград – Шумен – Варна с път ІІІ-7003 Избул – Златна нива – Царев брод – Шумен и от там по път с I-7, област Силистра. Стойността на поръчката е 214 940 лв. без ДДС.

В следващата обособена позиция е проектирането на ремонта на 17,7 км на път ІІІ-731 Радко Димитриево – Друмево – Черноок. Третокласното трасе свързва път II-73 Шумен – Карнобат през Ришкия проход и път III-208 Провадия – Дългопол към Айтоския проход. Стойност на поръчката е 360 000 лв. без ДДС.

Изработването на техническия проект е първата стъпка преди строителните работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по ЗОП за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *